Ons advies?

Doe wat nodig is en ga uit elkaar. Neem afscheid van elkaar, zodat beide partijen hun eigen weg kunnen vervolgen.

Onze oplossing?

Wij nemen de werknemer over per eerstvolgende gelegenheid. De werknemer komt bij ons in dienst tegen het salaris dat hij/zij gewend is, met hetzelfde aantal uren en dezelfde arbeidsvoorwaarden. Er verandert zo min mogelijk voor hem/haar.

In samenspraak met werkgever, werknemer en De Woensdag bepalen we een overstapdatum en een overstapperiode (dit is altijd maatwerk, maar in de regel een jaar). Vervolgens krijgt de werknemer een arbeidscontract bij De Woensdag en gaat hij/zij via een beëindigingsovereenkomst hersteld uit dienst. Het bedrijf kan het dossier sluiten; geen wederzijdse verplichtingen meer en de werknemer kan met een schone lei bij De Woensdag aan de slag.

De kosten?

Op de eerste plaats berekenen wij de directe en potentiële schadelast; kosten verzuim, re-integratie, casemanagement, loondoorbetalingsverplichting en ERD kosten. Deze kosten kunnen oplopen tot wel 6 bruto jaarsalarissen. De overnamesom, die wij berekenen is gebaseerd op de overnameperiode en daarmee altijd lager dan de schadelast.

Wij geloven dat werk(-en) de beste oplossing is bij bovenstaande situaties en dat is precies wat we bieden. Een nieuwe werkomgeving voor de medewerker en daarmee de best werkende oplossing voor beide partijen.

Wil je meer weten?

Neem dan contact met ons op of laat je gegevens achter, dan nemen wij contact met je op.