Jan Willem de Rouw
Eigenaar/directeur

Nieuw jaar, nieuwe toekomst?

Doormodderen. Het is enorm demotiverend, vooral als het je werk betreft. Toch zijn er in Nederland duizenden mensen die niet passen binnen het bedrijf waar ze werkzaam zijn. Bijvoorbeeld omdat ze niet (meer) mee kunnen in de vaart der volkeren, omdat ze boventallig geraakt zijn of langdurig ziek zijn. Gelukkig is er een nieuw jaar met nieuwe kansen. Gun uw vastgelopen werknemer zo’n nieuwe kans! (Daar wordt u als werkgever financieel ook nog eens beter van.)

Doorbreek die negatieve spiraal

Werknemers die - om wat voor reden dan ook - vastlopen binnen hun bedrijf, komen vaak in een negatieve spiraal terecht. De positieve energie verdwijnt, ze raken gedemotiveerd, ze worden minder productief en het is een kwestie van tijd totdat ook hun werkgever er geen heil meer in ziet. En voilà, het dode spoor is een feit. Op zo’n moment kunt u als werkgever twee dingen doen. U probeert met een afkoopsom, een transitievergoeding of duur outplacementtraject van deze werknemer af te komen. Óf u gunt deze werknemer een nieuwe kans. Niet via geld of ingewikkelde regelingen, maar met een nieuwe toekomst.

Zo eenvoudig kan het zijn

Het feit dat iemand niet meer past binnen uw bedrijf, wil niet zeggen dat hij nergens past. Het is alleen tijd voor verandering, voor een nieuw perspectief. De Woensdag biedt die nieuwe toekomst. Heel simpel, door uw vastgelopen werknemer van u over te nemen. Wij nemen hem of haar in dienst en gaan vervolgens op zoek naar een baan waar hij of zij weer tot bloei kan komen. Zodat iemand weer met plezier naar het werk gaat. En neemt u maar van mij aan dat uw werknemer daar veel meer bij gebaat is dan bij een afkoopregeling met een WW-uitkering!

Te duur?

U investeert een jaarsalaris om uw werknemer deze nieuwe toekomst te bieden. Vooral HR-mensen zien dat nogal eens als een belemmering. Maar zij gaan eraan voorbij dat iedere dag dat deze werknemer nog in dienst is, het loon geruisloos doorbetaald wordt. Is er sprake van langdurig ziekteverzuim, dan komen de kosten van het Tweede Spoor daar nog eens bij. Is iemand boventallig, dan kun je er flinke facturen van het outplacementbureau bij optellen. Stuk voor stuk trajecten waarin de kosten snel oplopen – zonder dat u weet wanneer ze eindigen én vaak zonder dat het perspectief voor uw werknemer daadwerkelijk verbetert. Een jaarsalaris is dan altijd goedkoper!

Kies voor echt rendement

Als wij uw werknemer van u overnemen, weet u wel direct waar u financieel aan toe bent. Een simpele rekensom toont aan dat u bij ons voordeliger uit bent dan met de traditionele trajecten zoals Tweede Spoor en Outplacement. En werknemers van andere bedrijven die wij geholpen hebben, kunnen u vertellen hoeveel beter zij zich voelen sinds zij niet meer door hoeven te modderen bij hun oude werkgever, maar weer plezier hebben gevonden in hun werk. Soms in een heel andere sector of in een heel andere functie. Het belangrijkste is: zij zijn weer gelukkig in hun werk. Iets mooiers kunt u uw werknemer niet geven. Een pure win-winsituatie dus met écht rendement.

Gunt u uw vastgelopen werknemer ook een nieuwe toekomst tegen lagere kosten? Neem dan contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken. Mail mij via janwillem@dewoensdag.nl of bel 070- 8888063.